• Espria Intranet

  • Espria Intranet

  • Espria Intranet

  • Espria Intranet

Espria intranet

Het intranet binnen Espria is gepositioneerd als het primaire informatiekanaal. Het bestaande intranet was verouderd op het gebied van techniek en daarnaast ingericht vanuit het perspectief van de organisatie. Een nieuwe uitstraling, nieuwe functionaliteiten en vooral meer mogelijkheden voor interactie moeten zorgen het gebruik van het intranet een logische plek krijgt in het dagelijks werk van alle medewerkers.

Op basis van Drupal 7 CMS

In nauwe samenwerking met Espria hebben we op basis van Drupal 7 en op agile wijze een frisse, digitale werkomgeving gerealiseerd die onmisbaar is geworden voor de medewerkers van Espria. Medewerkers krijgen informatie op maat en afhankelijk van het bedrijfsonderdeel waarvoor men werkzaam is. Naast de “verplichte bedrijfsinfo” heeft de medewerker zelf regie over de informatiestromen.

 

Een greep uit de features..

  • Nieuwsfeed met notificatiesysteem voor actuele inhoud
  • Social streams: Medewerkers kunnen participeren in digitale communicatie en interacteren met afzender van content en met elkaar.
  • Medewerkers delen kennis en werken digitaal samen via interne social media: microblogging, kennisplatforms, documenten delen.
  • Selfservice: onkosten declareren, reserveringen doen, toegang tot salarisstrook.
 

Espria Intranet App

Om het intranet ook als app aan te kunnen bieden op mobiele telefoons en tablets hebben we een Native Mobile Application met het Cordova platform ontwikkeld. Dit platform maakt het mogelijk om met behulp van webtechnologie (HTML/JavaScript) een app te ontwikkelen die geëxporteerd kan worden naar zowel Windows Mobile, iOS als Android konden uitrollen. Een stuk efficiënter dus dan dat we voor elk platform afzonderlijk een app zouden bouwen!

 

Gebruikersfeedback

Al direct na lancering werd het nieuwe intranet enthousiast ontvangen door de medewerkers. En het intranet als interactiemiddel deed direct zijn naam eer aan, de positieve reacties stroomden binnen: 

“Ziet er super uit. Complimenten. En nu allemaal meedenken/werken om er helemaal “ons” intranet van te maken: het platform waar we elkaar kunnen vinden, informeren, helpen, etc.”

“Ja, ik ben fan! Ik voorspel een mooie toekomst voor het makkelijk vinden en delen van informatie. Het ziet er bovendien mooi uit. Complimenten voor iedereen die hieraan heeft gewerkt.”

De spil in het samenwerkingsproces

Het intranet is binnen enkele maanden tijd al de spil geworden in het samenwerkingsproces van de 20.000 medewerkers in de 8 organisaties op de verspreide locaties van Espria. Zowel behandelaars, verplegers, artsen, inkopers, beleidsadviseurs, baliemedewerkers, teamleiders, afdelingsmanagers als vele anderen maken tot grote tevredenheid gebruik van het intranet.

De komende tijd leggen One Shoe en Espria de focus op  het optimaliseren van de functionaliteiten in nauwe samenspraak met de eindgebruikers.