• Nieuwe website St. Antonius Ziekenhuis

  • Nieuwe website St. Antonius Ziekenhuis

Volledig vernieuwd

De nieuwe website antoniusziekenhuis.nl is op alle fronten flink verbeterd. Een vernieuwde structuur met minder tussenstappen en meer logische samenhang brengt de websitebezoeker sneller bij de gezochte informatie. Daarnaast is de site geoptimaliseerd voor mobiel gebruik op alle soorten schermen, inclusief het direct kunnen bellen van telefoonnummers.

Op de achtergrond draait het open source Drupal CMS, dat het ziekenhuis in staat stelt om de komende jaren op door te ontwikkelen. 

Belangrijke adviesrol voor patiënten

Bij de bouw van de nieuwe site speelden patiënten een belangrijke rol. De Cliëntenraad van het ziekenhuis, het vaste St. Antonius Patiëntenpanel (5000 leden) en een speciaal voor dit doel in het leven geroepen focusgroep van patiënten hielpen ons actief mee bij de ontwikkeling van de nieuwe site. Inhoud, vorm, technische mogelijkheden, sfeer: bij elke stap woog de mening van de patiënten mee.

Na een oproepje via Facebook meldden zich ook tientallen personen aan als model voor de websitefoto’s. 

Belangrijkste taken direct beschikbaar

Populaire taken op de website hebben een prominentere plek gekregen, waardoor (terugkerende) bezoekers snel bij de juiste informatie zijn. Denk aan informatie over onderzoek en behandeling, maar ook praktische gegevens over het maken van een afspraak, parkeren, bezoektijden en eventuele wachttijd voor een afspraak of ingreep. Relevante onderwerpen zijn daarbij logisch met elkaar verbonden. 

In contact met de medisch specialist

Patiënten willen graag weten aan welke arts of behandelaar ze zichzelf toevertrouwen. Daarom toont de nieuwe site inmiddels de meeste medisch specialisten compleet met voornaam, foto en een korte profielschets.  Soortgelijke portretjes van andere zorgmedewerkers, zoals paramedici en verpleegkundig specialisten volgen nog.  

Intensieve samenwerking met Scrum 

Het team dat de website realiseerde bestond uit developers en Drupal-specialisten van One Shoe én het St. Antonius Ziekenhuis. Gedurende het project werkte dit Scrum-team op diverse locaties bij One Shoe en het St. Antonius. Door deze intensieve samenwerking, bouwden het St. Antonius Ziekenhuis al tijdens het project veel kennis op over het nieuwe platform. 

En nu?

Dat de nieuwe site nu live is, betekent niet dat de klus al volledig is geklaard.

De komende maanden zal op dezelfde wijze als voor livegang doorgebouwd worden aan de website, uiteraard weer via de Scrum methodiek. Er worden  voortdurend nieuwe gebruiksmogelijkheden, informatiepagina’s, foto’s en filmpjes aan de site toegevoegd. Ook gaat het testen op privacy- en veiligheidsaspecten natuurlijk na de live-gang door.