• Thuisarts.nl website

  • Thuisarts.nl website

  • Thuisarts.nl website

Samenbrengen van behoefte en informatie

One Shoe werd door NHG gevraagd om een website uit te denken en ontwikkelen waarmee mensen snel en gemakkelijk medische informatie over ziekte en gezondheid kunnen raadplegen. One Shoe heeft de beschikbare medische informatie en gebruikersbehoefte in kaart gebracht, en deze vervolgens in een informatie architectuur samengebracht. Vervolgens is de website functioneel uitgedacht en ontwikkeld.

Over thuisarts.nl

In toenemende mate zoeken mensen online informatie over ziekten en steeds vaker komen patiënten op het spreekuur met – veelal online gevonden – informatie. Deze informatie komt daarbij ook van bronnen die niet betrouwbaar, of zelfs volledig onjuist zijn. Om te voorzien in een informatiebron waar patiënten altijd betrouwbare informatie kunnen vinden werd daarom www.thuisarts.nl bedacht.

 

 

Snel zoeken

De zoekfunctie is gebaseerd op Apache SOLR en naadloos geïntegreerd in het Drupal CMS. Met de geïntegreerde autocomplete module en zoekfilters kunnen gebruikers snel zoeken en filteren naar inhoud. De inhoud is te vinden via de zoekfunctie, via een anatomische afbeelding met lichaamsdelen (deze wordt nog verder geoptimaliseerd), en wordt op alfabet aangeboden in een alphabar. Links naar gerelateerde ontwerpen vergroten de bruikbaarheid nog verder.

Ook voor mobiele gebruikers

Voor www.thuisarts.nl is ook een mobiele variant gerealiseerd die werkt op alle mobiele smart phone platformen. De mobiele variant bevat dezelfde informatie als de desktop website waardoor er op het gebied van informatievoorziening geen compromissen hoeven worden gemaakt. Beheerders hoeven content slechts één keer aan te maken of te wijzigen, en het wordt voor alle typen gebruikers en devices correct weergegeven.

 

 

SEO & Toegankelijkheid

Omdat thuisarts.nl voor de gebruiker zeer nuttige en betrouwbare informatie bevat is de technologie binnen de website volledig SEO ondersteunend. Daarnaast is de site ontworpen & gebouwd met toegankelijkheid in het achterhoofd. Ook zonder CSS ondersteuning is de site leesbaar, en de tekstgrootte kan aangepast worden voor gebruikers met verminderd zichtvermogen.

Thuisarts.nl in de prijzen

Thuisarts is al geruime tijd een succesvolle website met veel bezoekers. Bij de zorgverzekeraars is dit ook niet onopgemerkt gebleven. Daarom kreeg thuisarts.nl in 2013 de Niek de Jong prijs. Volgens het juryrapport verdient ‘Thuisarts.nl om een divers aantal redenen de prijs. Zo is het project een goed voorbeeld van de mogelijkheden van eHealth. Het NHG staat hierin borg voor betrouwbare medische informatie. Thuisarts.nl is niet alleen een goed hulpmiddel voor mensen die thuis informatie zoeken, maar wordt ook in de spreekkamer veel gebruikt door huisartsen in hun gesprek met de patiënt.